Jan 31, 2011

Senang & Menang with Puteri Katek

hye peeps,sehad? nampaknyew nie last entry aku au..hah? last? HAHA..last entry untok bulan Januari lah chumel-chumel sekalian..besok dah masok bulan Februari..kena romantik-romantik lah cket nampaknnyew.HAHA..apesal lak? kan ade Valentine Day 14 February nanti..haishh..tak perlu au,jangan ekot cangat budaya Barat uh..tak elok..ececece..KONONnyew lah en..orait,dis last entry aku nax join satu interesting contest tawu..nak tawu tak? nak tawu tak contest ape? *bunyik drumm sekali* taadaa!!



nampak? tawu? berminad nax join? huhu..actually contest nie adelah contest kongsi-kongsi resepi masakan tawu..yelah,Puteri Katek nax belajar masak nie cuyunk-cuyunk semua..sesape yang teror Wajiblah membantu beliau tawu..huhu..aku? aku tak teror pown bab-bab memasak nie..setakat nax isi perot ala kadar tue bolehlah..HAHA..maluu~~ *gedik lak tetibew..haishh..actually aku telah disumpah oleh Puteri Katek untok join contest dye petang tadiw..so,before aku bertukar menjadi Sesumpah akibat disumpah oleh Ibu Sesumpah nie..baek aku join! HAHAHA..before that,kat bawah nie banner yang kiut hasil buatan hakmilik sendirian berhad Puteri Katek..
*lupe nax letak..jangan mara ye Puteri Katek ku sayam..




Jom Belajar Buat Kek Lapis Batik


Bahan-bahan ( square baking tin-small )

  • 250g butter
  • 1 1/4 cawan gula castor
  • 7 biji telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 1 paket Cream Crackers (kalau bole yg tawar)
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1/2 cawan susu pekat
  • Coloring ikut suke
  • Sunsweet prune or asam deduwit

Cara-cara

  1. Sediakan pengukus, grease kan loyang. Sementara tu, blend cream crackers hingga jd halus.
  2. Pukul butter dan gula hingga kembang kemudian masukkan telur sebiji sebiji sambil kacau ngan mixer.
  3. Masukkan esen vanilla, susu segar dan susu pekat kacau.
  4. Masukkan biskut yg dah diblend td sedikit demi sedikit hingga bancuhan jadi tak terlalu cair atau pekat.
  5.  Bahagikan adunan ikut color yg disukai. 2-3 color sesuai, dan bancuhkan setiap adunan yg dibahagikan 3 tadi.
  6. Masukkan 4 sudu untuk 1st layer-ori color, kukus 10 minit. Kemudian 2nd layer-red color, 3rd layer-green color, 4th layer bolehla letak prune or asam deduwit tu. Repeat step ni hingga loyang penuh.
  7. Masukkan dlm oven (medium heat) selama 10 minit untuk kek tahan lebih lama


Img_0004

nyum nyum..cedap and mudahkan?
now wanna tag 3 kiut bloggers


click untok ke belog Puteri Katek



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 30, 2011

Betolke Gurl lebih terhegeh-hegeh dalam Soal Cinta?

olla peeps,sehad tak?sehad tak? ade rase-rase demam sebab windu blogger bername Yana tak? HAHA...kalao tak rindu,aku nax majok nieh..haa..jangan..aku majok nanti korang dah susah nax pujok aku..kena kasi McFlurry dulu plus Cheese Cake..HAHA..banyak songeh pulak ek minah melecun nieh sorang..*alamak? melecun cun melecun kah? okae,sile muntah sekarang..haishh..agak howt jugak en isu yang aku post due tige hari lepas..isu yang mane? alaa..yang entry wif the title "Betol ke lelaki suke pegang-pegang?" haa..engat lagi tak? dah bace? kalao belom,sile terjah sekarang! *garang tetibe..senget betol..HAHA..sebab ape aku cakap isu tueh howt? sebab ianya bukan spicy mahupon original lah..hoho..*sekali lagi merepek kerepek tempeyek..kuikuikui..orait,namo panjang-panjang *tapi dah panjang pown kan? haiyoo.. entry kali nieh nax kupas kupis isu "Betol ke Gurl lebih terhegeh-hegeh dalam Soal Cinta?" haiyoo..mawu bikin panas ini story..aku pown gegurl..ori gitue aw,namo serang aku dulu..HAHA..boy? sile jangan buad muke tak bersalah..okeh? HAHA..tak perlu buad muke ala-ala macho..aku tak tergoda..HAHA..jom jom check it out first :D


Warning to da gegurl or boboy pown boleh jugak kalao rase diri nax menyebok..HAHA..plishh plishh plishh..kamu jangan nakal..*tetibe sewel dok nyanyi lagu Alif Satar..alert this one! dont say I Love You Too Soon..this story mostly refer kepade mereka yang baru lagi dalam perhubungan takpon yang baru nax memulakan hubungan,ala-ala suam-suam suku gitue..hubungan ape? i mean yang kapel-kapel lah ye,nope another hubungan..zZz..otak blue sile keluar sekarang! HAHA..* ke aku jew yang pikir bukan-bukan nieh..SENGETT..saat yang menggembirakan kite kadang-kadang boleh bertukar menjadi malang au,nie semua berpunca gara-gara gegurl buad kesilapan yang tak sepatutnye dilakukan..patot lah lelaki selalu tuding jari kepade gegurl kalao buad silap..suke aty mak bapak dye jew..kerat 14 jari tue baru tawu..HAHA..so? sini aku nax kongsi 5 kesilapan yang sering terjadi dari sudut pandangan boboy..*kalao ade boboy yang senyum-senyum sinis sekarang,ciap korang..HAHA

1. Usah Terburu-buru
about what? camnie,kalao you olls dah start suke boy tue,jangan lah terlalu cepat luah perasaan dekat si die..boyz nie memang jenis lekas panik kalao belom ape-ape you olls dah nyatakan perasaan dekat diorang walaopon baru 2 3 kali jumpe..sabar lah sikit au,jangan gopoh-gopoh..tak lari gunung dikejar..eceh..HAHA..control yourself gurlz. Its awkward okae.

2. Hidupmu Bukan Drama
Jika di dunia realiti boyz kasi you olls bunga yang comel-comel wangi-wangi tue,thats mean you olls dah cukop bererti buad dirinyew..perghh..*ayat aku memang takleh blahh en? HAHA..oke-oke,continue..and lagi baek jika you olls tak terlalu mengharapkan hal-hal yang terlalu romantis sebab hakikatnyew diorang tak camtu pon..*yeke? HAHA.. atau jugak tak terlalu mengharapkan pada Happy Ending. Drama realiti kadangkala tak semanis Drama ye!



3. Ex GF? or selalu sebot ex BF
percayalah! and percayalah wahai gegurl sekalian alam hoii..HAHA..takde satu boyz pown yang benar-benar boleh menerima you olls berstory morry pasal ex BF korang tueh sewaktu keluar bersame dengan si die..haishh..tak perlu lah kowt..kan? kan? betol tak boboy sekalian? buad jelesh tahap dewa jew en,topik tak menarik lah dikatekan..HAHA..apesal? tergugat kew? haiyoo..ape pown alasan you olls waktu break dahulu,boyx tak perlu ambil tahu and tak juga mahu tahu..Cerita tentang ex BF dahulu bakal buad si die panas telinga jew tawu..tak pasal-pasal terbakar nanti..kan dah susah nax kena koling-koling bomba..HAHA..boyz pown same,tak perlu lah nax story pasal ex GF korang yang jaoh lebih cantek seksi cun melecun tueh..panas aty wehh..HAHA..*cam ade pengalaman jew..ngaa~ Past is Past,fullstop.

4. Usah Mengutuk Teman Baiknye
nie salah satu antare pantang yang you olls kena engat tawu..boyz nieh memang tak suke bile you olls mengata hal yang bukan-bukan tentang rakan-rakan diorang..*betol tak boboy? sile angguk tande setuju..tenkiu..HUHU..cam yang korang nampak en,boyz memang mudah bergaul dengan orang yang diorang baru kenal en,betol tak? sebab tue persahabatan diorang memang akrab tahap dewa lah kirenyew..gegurl lak? haishh..kalao sorang tak maniskan mulut nax mule cakap,memang diam seribu bahase..entah mane ego nyew pon aku tak tawu..gurl memang cenggitu en? biaselah,di awal-awal persahabatan,bile dah kamcing..tido pon nax bersame..HAHA..naseb baek tak kongsi pakwe..bluekk..HAHA.
tak rela tak rela..

5. Jangan Bohong
Be yourself! Get a Life lah dear okae..tak perlu nak berbohong bagai..last-last kena jerat buatan sendiri..perghh..cari nahas tue sayam sayamku sekalian..aiyoo..bukan kew kebenaran tue menyenangkan? biarpon you olls nax jage haty si dye,bicara tue biarlah sampai setakat yang you olls tahu sahaje kayh..tak perlu tokok tambah tolak bahagi darab bagai..HAHA..*merapu sudeyhh..also tak perlu buat-buat arif tentang sesuatu hal jika sebenarnye you olls sendiri pown tak memahaminye..lakukan setakat yang termampu!


nax tanye papew soklan cepu mas mahupon cepu perak takpon cepu gangse? sile ajukan soalan kepade Dr LoveYana..HAHA..kalao dah tawu ape kelemahan yang perlu korang elakkan seperti kat atas uh,lepas nieh tamao buad lagi tawu..kang boboy cakap you olls nieh Terhegeh-Hegeh pulak..haishh..statement menyesakkan sanubariku..HAHA..memang takleh blah..and the lastly..
Jadilah Gurl Yang bijak menawan hati si die serta pandai menjage diri :)


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 29, 2011

yeay,isu sombong dan kerek berleluasa


haii darling..i cute kan buad peace camtu? *okae sile muntah sekarang*

olla peeps,sehad tak?yeay! oledi at my home lah you olls *tetibew buad nada gedikk..HAHA..epy sangat-sangat nie tawu..dah sebulan tak balik rumah lepas masok universiti awal bulan Januari hari tue..eh yeke dah sampai sebulan? macam tak jew..huhu..nevermind lah..by da way,nak wish epy holiday dekad sesape yang berholiday lah yer..kepade adik-adik yang masih bersekolah,sile pergi sekolah,tak perlu jelesh jelesh dekad akak dah berholiday nieh..HAHA..*nada sindir gedik gedik gitue,sile baling telur sekarang..hoho..haishh..biler dah sampai rumah nie,tetibew windu kengkawan lak..aiyakk..baru sehari maa dudok rumah nie.yelahh,dah tak tawu nax buad ape..selaen tido makan online,ape lagi yang boleh aku buad dekad rumah nie..*tetibe dengar suare orang berbisik,,"TOLONG MAMA and ABAH lah sengettt" aiyoo..HAHA..lupe lupe! dudok berholiday goyang kaki jew ke..haishh..tolonglah parents kite nie au,kesian diorang buad kerja-kerja rumah..*insaf sekejap..hehe..cuti kali nie takdelah lame cangat,just seminggu lebih lahh..haa..dok pikir-pikir jugak nie,nax buad ape ye sepanjang cuti nieh..takkan asyik nax ternak lemak siang malam...HAHA..mawu gemok aku dibuadnyew nanti..takpelah,aku pikir hal nie kemudian hari..huhu..nie baru holiday Chinese New Year,belom cuti sem lagi..kalao korang nax tawu..aku akan berholiday selame 5 Bulan tawu nanti start akhir bulan April..masok sem 3 bulan September..perghh..terkejot berok nyahh..boleh kawen beranak-pinak aku kalao cuti lelame nieh..HAHA..adoihh..lame tue..wuwuwuwu..(mati terkejot)

back to the title,nak dijadikan ceriter..tadi aku online lah en..biler online ape wajib aku bukak?hoho..of course these three things..Facebook,Blog,and also Formspring..semalam dah seharian aku tak online..yelah,busy kowt..balik rumah..sampai-sampai rumah dah malam..penad arhh nax online-online niehh..so,decide nax tebos mase-mase online pada hari semalam kepade hari nie..HAHA..*online pown ade style cenggini kew?pelik bebenor..mak aihh..terkezot nyahh bukak formspring nyahh oii..mawu banyak soklan orang spam..ceiitt..sikit-sikit sudeyhh..HAHA.."1000+ soklan menanti diriku serta 47 Friend request" aiyoo..terkebil-kebil mate nengok formspring aku yang sudah mushukk masham uh..facebook lak?hah! amik kau Yana,"60 notifications serta 25 friend request" oitt...sehari tak online perlu kew banyak cenggini..HAHA..*gelak berguling-guling cam kena sawan..that means ramai orang nak berkawan dengan kite kan? kan? thinx positive nieh..positive..eceh..*sedapkan hati..huhu..

dalam kite bergembira,ade jugak orang yang tak suke tengok kegembiraan kite kan? haishh..name lagi manusia..biler online chat dekad facebook takpon yahoo messenger..haa,ade lah sekelompok manusie sergah cakap aku sombong and kerek..aiyoo..mane ade..aku tak sombong pon..tak balas chat tak bermakne aku sombong lah..haishh..tak puas hantar dekad chat,hantar dekad inbox facebook lak..adehh..semak au kawan-kawanku sekalian *ayat skema,memang takleh blah..HAHA..yelah,kadang-kadang aku sebok layan asemen *asemen jugak jadi mangse keadaan..hoho.. memang tak sempat nak balas chat yang laju cam karpet @15 uh..haish..kena pulak tibai dengan sombong and kerek..auuu nyahhh..geram geram..HAHA..


kepade sesape yang bertanyer pasal belog mushukk masham aku dekad formspring takpon facebook,korang boleh tanye dekat ruangan komen bawah nie tawu,sori ta sempat reply..beribu-ribu soalan kowt..takde robot yang boleh tolong aku jawab soklan cekik darah tuh..HAHA..


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 26, 2011

Betol ke Lelaki suke pegang-pegang??



permulaan entry dihiasi dengan muke budak gedix nie sorang..hoho..takde kaetan okae dengan title entry kali nie,sile jangan salah faham..teettt

ape senyum-senyum? ewah-ewah,suke lah tue bace title entry aku kali nie..gatal erk?huahuahua..tengok kat dashboard teros nax bukak ye? haa..kantoi..bluekkk..*sori,kepale aku mereng plus biol sikit rinie..huhu..ish,kepade budak-budak tecik sile jangan bace au,bahaye! bahaye! kalao nax bace jugak,sile dapatkan tandatangan dari aku dulu tanda persetujuan..takpon kena belanjew akak mamam KFC and Mc'D duluw..HAHA..haishh..isu sensitip nie,shhh..tiyam-tiyam semua,kepada boys yang bace belog aku skung,sile jangan serang aku terlebih dahulu au,tunggu hingga habes bace sory morry kali nieh dulu..HAHA..kalao rase patot serang,serang lah..aku ade abang ottomen sedia membantu..hikhikhik..suke betol ek..

betol ke lelaki nie jenis suke pegang-pegang? atau gurl yang lebih suke pegang-pegang?
*HAHA..ayat cam sedikit lucah ek? sorii sorii.. actually pegang ape nieh Yana? haa? kalao nax tawu,jom bace sesame au..namo sesame kew? orait,you olls bacelah sengsorang..majok dah..babai *tolonglah pujuk saye :P

Ha...kalau masa korang berjalan dengan kekasih atau buah hati korang atau buah jantung korang atau buah paru-paru korang,*ape aku merepek kerepek nieh,, ada tak dia pegang-pegang nye tangan korang? haa..ade tak? ade tak? ta baek namo ngaku..HAHA..Habis semua die nak belek-belek tangan korang tu en? tawu lah lembut cam princess..hehe..Kalau ada parut sikit, mesti die tanya, kenapa ada parut tu. Macam mana boleh kene. Macam-macam soalan die tanya.dah macam jadie inspektor polis kat balai dah..hoho.. Dorang ni memang suka nak pegang-pegang ke eh? ish ish ishh..

Lelaki ni bukannye ape. Dorang ni memang perihatin. perihatinkah? iye!Perihatin pada kekasih dorang. Kalau boleh, dorang memang nak jaga semua. Taknak ada luka-luka, parut-parut, segalanya. Kurang cantik katanye kalau ada parut-parut ni. Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye ape. Dorang ni memang suke melindungi perempuan. Kalau dalam hujan, sape yang pegangkan payung untuk korang? Lelaki ke perempuan? Mesti la lelaki. betol tak? kalao ade perempuan yang pegang uh,kompem-kompem dye lagi tinggi dari boy tuh..hakhak.. Lelaki ni memang romantik sebenarnyew. Die tahu yang perempuan memang memerlukan die. ecehh..*perah santan jugak lelaki nie ek? hoho..Tulah pasal die sanggup pegangkan payung walaupun die akan basah kuyup. weewiitt..Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye ape. Dorang ni memang rajin a.k.a RAJIN terlampau..HAHA.. Kalau korang makan kat KFC atau McD or pape jelah en, sape yang akan pegang dan angkat tray makanan tu? sape? sape? Mesti la lelaki. Dorang tahu perempuan tak larat nak angkat tray tu. Lagi pun dorang sayang pada korang. Dorang tak nak la korang penat-penat angkat tray makanan yang tak la berat mana pun. Ciput je beratnye. HAHA.. Kan bagus lelaki korang tu.

Lelaki ni bukannye ape. Dorang ni kan kuat. Tough pulak tu. yeke? tough macam abang Ben Ashaari ade tak? huhu..Tulah pasal kalau korang pegi shopping barang-barang dapur,baju-baju or pape yang seangkatan dengannye, lelaki jugak yang angkatkan barang-barang masuk dalam boot kereta. Tak perlu korang susah-susah nak angakut-angkut barang ni. Korang just tolong tolak troli je. Tu pun ada lelaki yang sayang sangat kat isteri die sampai troli pun die tolakkan. Kan bagus lelaki korang tu.

Dan last sekali, lelaki ni bukannya ape. Dorang kan penyayang. Sape la yang tolong pegang dan pimpin tangan korang kalau korang sakit? sape? sape?. of course lah die jugak yang akan tolong pimpinkan tangan korang nak ke hospital ke, nak ke toilet ke, nak gi duduk kat meja makan ke. Dorang ni memang penyayang. Even kadang-kadang tu, dorang akan dukung korang kalau korang tak larat sangat. wahh..so sweet..Kan bagus lelaki korang tu.

 amacam? okae tak? ade mane-mane lelaki nak baling telur kat aku kew? HAHA..dah puas puji uh,harap-harap ade orang banjew aku mamam Mcflurry pasnie..hoho..berangan tahap dewa sudeyhh..so,sesape yang ade boifiee or hubby camnie,jangan sia-siakan mereka au..nanti takde orang dah nak tolong angkut barang korang time sopim..HAHA..

p/s : entry kali nie takde kena mengena antara yang masih idop mahupon yang telah tiade okae..just suke-suke sahaje :D



Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 25, 2011

Kenape Ayu Raudhah sanggup ambil alih tempat Yana?

olla peeps,sehad? lihat tajuk entry kali nieh cam tacing giler en? HAHA..yelah,maner taknyew..sedeyh aku tawu...merana..si Zaquan Adha atau lebih mesra dikenali my baby telah dikebas oleh Ayu Raudhah! huh,how dare you..hoho..*merapu tak abes-abes..for sure isu hangat nie dah korang tawu en 2 3 hari lepas..aku hanyew mampu menanges teresak-esak tersedu sedan dalam bilik sorang2 biler tawu kekasih hati dikebas orang..kahkahkah..*tak tahan dengan ayat aku? sile baling telur sekarang..HAHA..okaelah,tamao merapu merapik lagi..serius serius!! ececehh..tahniah buad Ayu Raudhah and Zaquan Adha selamat diijabkabulkan 21 Januari yang lepas..moga kalian bahagia sehingga ke anak cucu ye.. :) aku suke sangat dengan majlis pernikahan diorang nieh..memang superbb abes lahh..SUPERB! Terbaek dari ladang! dahlah Ayu Raudhah uh cantik..Zaquan Adha pown encem banget..sesuaii kowt..wahh..jelesh jelesh..nanti kawen,aku nax buad cam diorang jugak lah..HAHA..actually tadik aku jadik stalker dekat google,memang aku tengah free and takde keje cangat en..so aku cari gambar-gambar pernikahan diorang nieh..memang cun melecun wehh..terkesima aku dibuadnyew..and aku paling suke gambar-gambar nie yang datangnyew dari lensa team Piccalasso..memang terbaek..tabik springgg***and kalao korang nax kawen nanti serta idamkan photographer untuk mengabdikan saat-saat indah korang aku cadangkan korang dapatkan sahaje khidmat dari team Piccalasso nieh..memang tak rugi langsung..Confirm tak rugi beb! *tak semena-mena gi promote pasal photographer..hikhikhik..actually team Piccalasso nieh ditugaskan secara ekslusif untuk menjadi photographer serta membuat liputan majlis pernikahan Zaquan Adha and Yqnq Ellyana..eh eh,silap pulak letak name aku..HAHA..Zaquan Adha and Ayu Raudhah..tersyasyull lah pulak..bluekkk...dengan sekali lafaz sahaje Ayu Raudhah sah menjadi isteri kepada Zaquan Adha dengan disertai hantaran sebanyak 7 dulang hati nyamuk serta pepijat..*opss,silap pulak..tetibew masok story morry Puteri Gunung Ledang..kahkahkah.. berserta mas kahwin RM1,888..fuyoo..nax cket boleh tak Ayu Raudhah? nax buad belanjew sopim..agagagaga :D
okaelah,jom layan gambar-gambar terhebad dari team Piccalasso di majlis berbahagia Zaquan Adha serta Ayu Raudhah


GAMBAR MAJLIS PERNIKAHAN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

GAMBAR MAJLIS PERNIKAHAN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH

GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH


Majlis Persandingan Ayu Raudhah & Zaquan Adha

nanti aku letak gambar-gambar kahwen aku lak au..tunggu 4 tahun lagi..huahuahua

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 23, 2011

Contest Kami Pose Comey



Olla peeps ku yang chubby mubby sume,sehad tak?dah lame tak update belog mushukk mashamm aku nieh en..windu lah kat korang sume..eceh..hurm,entry kali nieh aku nax post sumtinx yang interestim cangat..about what?hoho..CONTEST lah dear :D okaeh,kali nie aku join Contest Kami Pose Comey by Amni .nax join? just click SINI okae . As usual,setiap contest ade lah syarat-syaratnyer en..jom terjah syarat-syarat kelayakan untok join dis contest nie tejap..alaa..tejap jew..hee

1~macam biasa korang kenalah follow blog ni dulu..tp kalau tak nak follow pon takpe..taknak paksa-paksa..tapi susahlah bila update nanti..so,lebih baik followlah

2~taip 1entri mengenai contest ni..dan jangan lupa ambik banner di atas dan letakkan didalam entry tersebut..sidebar kan contest ni di blog anda..dan link kan ke blog ini!!

3~korang mesti menghantar gambar kepunyaan korang sendiri..gambar tersebut mestilah ada ANDA bersama MEMBER-MEMBER ANDA...pose anda bebas..

4~korang mestilah membuat ayat yang paling simple tentang "kenapa anda join contest ni..
CONTOH:::saya join sebab suka_suki jee...

5~tag contest kepada 4 rakan blogger korang ye..

6~mencari seorang pemenang:hadiah berupa handset Apple iphone
pix hiasan
OR
RM100 +TOPUP 50...(law menang pilih salah 1 je hadiah k)

7~tarikh tutup 25 feb 2011
so,dengan rase rendah dirinyer aku nax pertaruhkan pic aku bersame dancer-dancer UMP kat studio tarian nieh..amacam?agak-agak meletop tak?HAHA..hopefully menang! yeay!! *lompat-lompat gembire :D


Saya Join Contest nie Sebab Saya nax Hadiahkan Apple iPhone buat adik saye

p/s : aku tag Liya,Fazidah,Lyssa,Adiela join dis contest


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 19, 2011

Lepas Isu Copycat,timbul Isu Penipuan Blogwalking?

Hai Blogger >____<
Whooaahh..ape yang korang dok pikir lepas bace dis tajuk entry aku kali nieh..?? Oh maigoodd,belog aku bukan lagi belog yang berstory morry kesah comot-momot tapi dah berubah jadik belog CELUPAR CELUPAT..hoho..sile jangan marah aku..eheh..bagi pihak yang terase dengan entry yang bakal aku post kali nie,aku nax mintak maap bebanyak dulu au..bukan untok aibkan mane-mane pihak just mahu tegakkan kebenaran sahaje okae! sile jangan mention name ALYAEYANAQAISARA dalam mane-mane komen anda,harap maklum. :D

CopyCAT??
Isu Copycat sememangnyer tak boleh nax dinafikan lagi dalam dunia blogging nieh..besh cangat kew copy and paste entry-entry blogger laen..kalao copy entry blogger tak femes boleh tahan lah,korang dikire bernaseb baek lah en sebab tak terkantoi..sekali terkantoi memang mati lah korang kena lenyek serta dapat maki hamun dari blogger-blogger laen..haishh ( >.<"" ) sile jangan carik masalah lah ye,get a life! Tapi kalao isu copycat di blog blogger femes si IRINENADIA tuh,korang nax sorok mane lak.kenal Irinenadia?kalao tak kenal mulai esok bolehlah berkenalan dengan dye ye..jangan hari nie,sebab korang kena bace entry aku dulu! HAHA :D *sempat lagi dok gelak,be serious ye Yana,,hehe,,baek!! Eh,engat-engat lupe lak aku nie kan,belog Irine tue dah banyak kali kena cetak kucing kan..ishh..begitu gatal lah kucing-kucing liar nieh..aiyoo..mesti mase baby mak dye kasi minom susu cap kucing jek,bukannye cap lembu..kahkahkah..Haishh..memang takde keje betollah si cetak kucing nieh..


*Irine tetap cool walao korang cetak kucing belog dye..COMEL!!*

mostly COPYCAT adelah gurls?
aiyoyoo..AIYAIYAI malu seh sebab copycat neh perempuan.Asyik asyik perempuan yang buat keje macam ni.Eh?Best sangat ke keje jadi copycat nih? Dapat untung ae? Kalau dapat boleh tak share share sikit macam mana nak jadi copycat berjaya neh? Boleh jugak register nak jadi copycat lepas neh kan kalau boleh  kaya buat keje neh? *Okay sila baling telur dekat saya* Tapi heran jugak kenape takde orang cetak kucing belog blogger femes lagi cun si Hanis Zalikha tuh..takpon jadik copycat belog mushuk masham aku nieh..HAHA..haa,sile-sile copycat entry belog aku..ade habuan lumayan menanti anda nanti..TUNGGU >.<

Traffic Blog naek mendadak di Belog HONEY HEZLI a.k.a pencetak kucing belog Irinenadia..?? omaigodd..hari tue,aku terbace status di Fan Page Irinenadie biler dye dapat detect si copycat belog dye..haishh..cepad-cepad aku tinjau belog si Honey Hezli tuh..perghh..terkesima! lalu pengsan sekejap! HAHA..*sila ketuk kepale aku tanda anda protes..kahkahkah..taktaw same ade aku berada di belog Irinennadia mahupon belog Honey Hezli sebenarnyer..hoho..sebijik sebijan kowt entry..ewah ewah..syoknyer dye up traffic guna entry oranglen..follower ramai lak tuh..hishh..nak buad jugaklah pasni..kena register sekarang! HAHA..


ecece,ade gigi webit jugak ke dye nieh? nax jugak mention macam Irine..haih..meh sini nax tengok cket gigi webit dye cumil ke tak..ngaa~wakluuu..lantak dikau lah..HAHA

Penipuan BLOGWALKING?
Isu nie baru keluar semalam di pasaran..hohooohooii..tak paham betol aku dengan manusia zaman sekarang..nak femes cepat? nax follower ramai? TAPI guna taktik kotor lah pulak..story nie aku refer dari belog Pendekar Berkuda...mention disini REFER okae bukannye COPYCAT seketul-seketul..HAHA..garang nie,garangg~ ( =.=") penipuan blogwalking? ye kawan-kawan semua,kite telah tertipu dengan sesetengah blogger yang KONONnye datang melawat belog comel kite nie,padahal mereka semua tak pernah masok pon..sobsobsob..tinggal jejak di shoutbox korang ? up traffic korang?mane ade up traffic lah wahai kawan-kawanku sekalian..*skema tetibe,apesal? hurm..so dengan care yang dowang buad nieh,dowang dapat upkan traffic blog diorang secara mendadak serta tambah bilangan follower..yelah,mane tak upnyer kalao korang selalu singgah kunjungan dowang..ahhh..Tipah Tertipu!! ( >.< ) tak suke,tak suke..engatkan dowang betol-betol singgah belog aku selame nie,percuma sahaje..uhuk3..sedeyhnyew..cammane dowang buad?maybe guna sistem komputer ke pape kew..zaman dah moden lah..nax tipu and perdaya orang pon senang kan? kalao setiap kali blogwalking,KOMPEM aku akan jumpe si fulan-fulan sekalian di semua belog aku terjah..haeran jugak en..last-last terbongkarlah aktiviti "devil" dowang..huh..kasi gua panas betoolah..aku cukop kagum dengan dengan SK and UMAR YANG CUTE selame nie sebab diorang selalu singgah belog aku nieh..TAPI?? :'(



kat atas tuh just print shot dari belog blogger laen yang sempat aku snap..huishh..ciap ade list name serta url blog si penipu nieh..biler dah check balik shoutbox aku,mak aihh..boleh tahan ramainyer nyahhh nie bertandang ke belog aku..pape pown,aku nax ucap tenkiu very much sebab skodeng belog tak lawa aku nieh..FAKE? haha..nax tergelak jew rase..*argghhh..gelak guling-guling atas lantai..HAHA..bagus! Tipah Tertipu lah bang :D kalao buad keje camnie lagi,aku panggang sorang-sorang buad bbq nanti..
nyumm..sedap~ @__@

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 18, 2011

Contest Kami Kembarkah?

wallaa..olla peeps,sehad chubby chubby semua?hohooohooiii!!disebabkan aku dilanda demam contest semenjak dua menjak nie..so,kali nie pown aku nax post entry pasal contest lagi..HAHA..jemu?muak?sile ke tandas sekarang ye untuk muntah..tamao muntah dekat belog musyuk masham aku nieh..tak rela..ahah!okaelah,contest yang aku nax join kali nieh pown agak interesting jugaklah bagi aku..ahah..*ade ke contest yang bagi aku tak interesting?semua kau join en Yana?ish3..eheh..kantoii sudeyh..baek! what contest? " Contest Kami Kembarkah? " by Dina..nie bukan Dina yang jadik penyanyi plus DJ radio ERA uh..nie Dina yang jadik blogger uh..HAHA..ouchh..besh uh..actually sekarang aku pown dah ade kembar tawu dekat universiti nieh..haishh..idea nax story uh membuak-buak kowt..tak sabaq nohh..HAHA..korang nax join jugak?haa..sile click kat SINI,terima kaseh!


OMG!OMG!OMG! cantekkan banner contest Dina buat nie..haa,tak tengok tuan empunya contest lagi..lagi cun au..*ewah ewah,bodek nax menang ke ape nieh?hik3..biorler..Dina memang Cantek pown :D okaelah..disini,aku nax pertaruhkan gambar aku and kembar aku yang comel lote nieh..nax tawu sape?(diharap kepade tuan punyer muke dalam pic nieh jangan terlampau terharu ye,nanti kena heart attack lak..HAHA) jom nengok..
jeng jeng jengggggg *bunyik drum cket ^^
|
|
|
|
V

tadaaa!!!!
Yana and her twin,Liya

weewwiitt..Liya adelah kembar Yana..luv you damn much au..cube perhati betol-betol,muke kitorang berdua ade iras-iras tak?aicehh..takde?meh sini nax korek mate kasi nampak kitorang ade iras..HAHA..just kidding lol..twin aku yang sememangnye sah lagi terbukti berlaenan ibu bapa serta tarikh lahir nie diberi name Raziellia Nor Saafri..dye berasal dari Penang..hah,ade ke mane-mane blogger Penang dekat sini?habaq mai nohh..HAHA..*betol ke ayat aku nie?hentam jew kowt..ngaa ( >.<"" ) actually sekarang nie kitorang satu roomate au,kenal dekat universiti nie lah..dye umor 20,aku pown 20..so,kamcing tercangat-cangat lah en..yang paling besh biler kitorang jalan-jalan sesame,ramai yang tanyer kitorang nie kembar kew?eceh..muke kitorang same ke?hoho..bahagia nyer ade twin walaopon FAKE semate-mate..hihi..syukur syukur..dapat jugak rase ade twin..eheh..dulu,Liya nie belajar dekat Kolej Matrikulasi Penang..aku lak dekat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan..hohoii..jaoh banget dongg..*tetibe speaking indon..nyahahahahaa..sekarang dye amik kos Kejuruteraan Awam while aku lak amik kos Biotechnology Industry kat universiti nie..laen-laen kos lah en..first time masok ostel semase semester 1 dulu,dye lah orang pertame yang aku tegor and mesra..another 2 lagi roomates aku takde lah nax mesra cangat time tuh,yelah..masing-masing lebih tua daripada kitorang berdua..means kitorang paling mude lah dalam bilik tuh..tue story dulu kala zaman Tok Janggut,sekarang dah mesra dengan semua roomates..hehe..tak cayer?tanyer lah si Liya tuh..kan Liya kan?kan? *Liya angguk kepale sambil angkat 2 jari buad peace..HAHA..kire Liya sokong aku lah tue en?..eheh..ape aku merepek nie?huahuahua.. :D

Minad aku dan Liya tiade bezanyer,,KAMI MEMANG TWIN yang tak boleh dipertikaikan lagi walao di dunia nyata mahupun khayalan! HAHA..bukti??

Minad warne PINK
aku and Liya sememangnyer banyak koleksi baju warne pink..haa,cadar katil kitorang pown same jugak..warne pink gitue..HAHA..tak rancang au :P

so Fashionable
yeah! hal nie memang tak boleh dipertikaikan lagi lah..Liya bantu aku bab-bab fesyen and aku pon tolong dye jugak..tapi yang aku takleh terima till skunk dye suh aku pakai riben atas kepale..HAHA..alaa,yang style gegerl pakai skunk uh..riben besor-besor dikepale..Liya dah start pakai,aku?arhhh..tamao larh Liya..aku malu pakai cenggitu..HAHA..namo! namo! namo! (kamu jaat buli saye >.<)

giler SHAWLS tahap gaban
kalao you olls tengok locker kitorang...perghh..boleh jadik butik shawls kowt..HAHA..lebih-lebih lagi si Liya nieh..HAHA..kitorang senang jek,maen share-share shawls gituh..jimat kowt,sharing is caring..hakhakhak..betol tak Liya ku syg?eceh..*sile muntah sekarang sebab dengar kata-kata saye,terima kaseh...like before,time zaman matrik,kitorang tak layan au shawls,just pakai tudung segi 4 uh..alaa,tao tak?tao tak? HAHA..kalao tak taw korang carik lah dekat gedung tudung uh..ahah..dah masok universiti,dah pandai bergojes lah pulak..mule-mule pakai shawls yang biase-biase..sekarang ciap Gipsy Pashmina lah pulak..Liya lak plus dengan riben besor dikepale..HAHA..aku tak semaju si twin aku nieh lagi..eheh..

dancing! DANCING! dancing!
hohooohoiii!! dancing?ewah ewah..jangan pandang sebelah mate au dekat kitorang berdue au,HAHA..silelah pandang dengan kedua-dua belah mata anda..sebenarnye,hobi kitorang same lah pulak en..love to dance..haishh..takdir jadik twin betollah en..aiyoo..interesting tak?HAHA..tak?kalao tak,sudeyhh..wekkk..actually,kitorang berdua en join kelab kebudayaan universiti..means selalu masok tarian lah..setakat nie,kitorang dah perform 2 hingga 3 show lah..termasok di depan Sultan Pahang..nice kan?eheh..pergi kelas tarian pon,kawan-kawan panggil kitorang kembar au..termasuk guru-guru tarian kitorang..waahh..sukenyer..same cangat kew muke kitorang nie?HAHA..perangai pown lebiyh kurang,giler-giler..zZz  (+.+)

giler LENSA
inie bukan story pasal LENSAROSAK,inie story pasal tangled tale of FAIRYTALE..plishh take note okae you ollss..HAHA..*sekali lagi merapu,lepas nie kene pergi dapur carik lesung batu ketuk kepale..HAHA..giler lensa?yeahh!! memang diakui..aku dengan Liya sememangnyer giler lensa..asyik nax snap pic jew 24 jam..*eh eh,tipulah en kalao 24 jam..sebab mase untok tidow tak termasok en?HAHA..sengal jek..nyaahhhh..pantang ade handfone ditangan,for sure dengan sendirinyer tangan bergerak amik pic..posing sane,posing sini ala-ala model tak bertauliah..HAHA..nak bukti?tengok jelah album kitorang dekat facebook takpon encet kitorang..penoh pic yang cumil montel..ahah! *perah santan cumil lak dye nie

suke HANG OUT
yang nie FAKTA okae! bold besar-besar gitue..HAHA..bab-bab hang out,sopim..hah,serah dekat kitorang lah..lebih-lebih lagi keluar dengan twin aku nie..banyak jek barang yang nax diborong..yelahh..shopaholic bertemu shopaholic,dah double shopaholic uh..attraction KUAT! HAHA..baek blah cepad-cepad dari shopping complex before kering duet dalam purse..ngaa~ ( =.=" )

suke makan SIZLING
nyumm nyumm..lapar lak tetibe sebot pasal makanan nieh..feberet lak tuh..you olls suke sizling?HAHA..actually,dekat universiti nie,aku and Liya selalu turun mamam same-same dekat kafe,menu pilihan?for sure lah sizling..nyummyy..cedap au..tapi kitorang maybe sukekan jus yang berbeza..kalao aku,kalao mam tak sah kalao tak minum jus tembikai..fuhh..sedap..segar gituh kalao minom..si Liya lak?dye lebih suke minom jus Oren Susu..besh katenyer..entahlah,aku tak pernah nax try lagi..later later lah yekk..HAHA.. :D

rasenyer nie lah serba sedikit yang aku nax kongsi dengan you olls perihal diriku bersame TWIN kesayangan aku nieh..agak-agak kalao kitorang terpisah nanti,menanges meraung-raung menggelepar atas lantai tak?HAHA..macam orang tak betollah pulak en..haishh..buad Liya,aku tawu kau akan bace story khas buad kite berdua nie..just one i wanna say to you dear

"our FRIENDSHIP will never end and remember that we are BESTFRIEND"


p/s : aku tag LIYA,LYSSA and ADIELA join dis contest^^

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 16, 2011

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011!



olla peeps,haishh..ta tido lagi ye?mentang-mentanglah hujung minggu en,bersantai je korang semua siang malam en..aku pon turut join..HAHA..online sampai bengkak-bengkak mate cumil aku nieh..haih..dasat bebenor Yana sekarang nie..tak perlu makan minom mahupon tido,online sudah mencukopi..HAHA..sengal lah en..okaelah,as usual..aku suke berblogwalking kesane kemari..bace pelbagai entry menarik korang en,jelesh aku au..aunyahhhh..then,aku attract dekat satu belog nie..sebab ape?dye buad ala-ala contest lah kirenyer en..about wut sampai aku tertarik menarik kau memang deboomm uh?haa,meh sini nax bisik-bisik..nanti orang dengar lak..hehe..ssyyhhhh.."Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011"..wow!!lompat-lompat katak sebab heppy..hehe..amacam?korang rase nax join tak?alaa..masing-masing blog cumil en,jom lah join...kowt-kowt menang..kalao menang,nanti you olls boleh dapat ebook percuma bertajuk“15 736 VISITOR SEMINGGU BLOG 2DAYBLOGGER.COM“..amboi..terbeliak ye mate korang biler sebot hadiah ebook?HAHA..seperti biase,setiap contest yang dianjurkan for sure lah terdapat syarat-syaratnyer kan?kan?kan?SILE ANGGUK KEPALE TANDA ANDA SETUJU DENGAN KATA2 SAYA..! hehehe..meh sini nak habaq mai syarat ape yang perlu you olls ekot untok join dis contest..

KRITERIA BLOG TERCANTIK YANG DICARI:-
  1. Pastikan blog korang layak untuk menyertai aktiviti ini.
  2. Pastikan blog korang mempunyai design yang menarik,tertarik dan kau memang deboom.
  3. Pastikan susunan widget adalah menarik dan teratur.
  4. Pastikan mempunyai header yang tidak menyakitkan mata.(Jika mempunyai header)
  5. Pastikan blog korang tidak mempunyai ciri-ciri yang tercatat di entri ini:Apa Perkara Yang PALING Dibenci Ketika Blogwalking.
PERKARA YANG PERLU KORANG BUAT:-
  1. Buatkan satu entri mengenai aktiviti Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011 untuk mempelawa rakan korang vote blog korang.
  2. Letakkan Link entri berkenaan di bahagian komen.
  3. Jadi Follower blog 2DayBlogger.Com(Korang takkan menyesal follow blog ini.I swear)
  4. Tag 3 orang kawan blogger anda(Jika korang rajin je lah =)).-Tiada paksaan..hehe
SIAPA YANG AKAN JADI JURI DAN PILIH PEMENANG?
-Korang yang akan jadi juri dan korang yang akan vote untuk menentukan 1o Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011.

BILA TARIKH TUTUP PENYERTAAN?
-Tarikh tutup adalah pada 28/februari/2011

BILA TARIKH UNTUK START MENGUNDI?
-Undian Pertama: 1/3/2011 – 8 /3/2011(Undian untuk semua peserta)
-Undian Kedua: 10/3/2011 – 17/3/2011(Undian untuk 20 terbaik)

BILA TARIKH UMUM PEMENANG?
-10 pemenang akan diumumkan pada 20/3/2011 pada jam 9  malam berdasarkan undian yang paling tinggi.(Undian pertama + undian kedua)

amacam?rase-rase nax join tak?kalao nax,you olls boleyh click SINI untok ke blog beliau :D berbaloi au untok sesape yang join..fuhh..aku tabik kowt..actually aku pon rase tersangat-sangat rendah diri nax join nie..HAHA..yelah,blog pon dah tunggang langgang..entah pape jek kan..HAHA..ke korang nampak blog nie nice and sweet macam tuan dye?HAHA..perah santan di sini..ngaa (>.<"") tarikh tutop penyertaan pon lambat lagi..so,sempat lagilah kalao you olls rase nax touchup2 cket blog you olls tue kan..huhu..ciap ade sesi undian lagi tuh..perhhh..power howt lah..engat dalam parlimen je maen undi-undi,dekat blog pon ade jugak ye..HAHA..biaselah,zaman dah maju..hakhakhak..okaelah,dats all for today,makin lame menaip makin banyak lak aku merapu merapik kerepek dekat sini..last-last you olls tekan "X" sebab menyampah dengan aku..HAHA..jangan worr..aku sayang korang..huhu..jempot join ramai-ramai ye..jangan malu and jangan segan..eheh..babai :D

p/s : Yana tag Liya,Lyssa and Adiela untok join dis contest !

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 15, 2011

BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??


olla peeps,selamat hari sabtu! :D sonok cuti?HAHA..bagi aku,everyday macam hujung minggu..rileks,sonok sangat-sangat..nyahahaha..okaelah,disebabkan tertarik dengan satu segment yang abang Ben kite anjurkan nie,so aku dengan berbesar hati nax join au..about what?look at da title.."Ben Ashaari!Masihkah Kau Ingat??" haa..kalao nax tawu segment nie cammane,just click SINI okae? pehe dop demo? HAHA..jom Yana story morry cket dekat sini^^jom jom^^

Bagi sesiape yang bergelar blogger,kompem-kompem you olls rase hepi kan?yelah..mane taknyer,bukan semua orang ade belog nie..nax kena kreatif and selalu ade idea gempak-gempak untok attract blogger laen ke belog cumil korang en..betol tak?bagi sesiape yang bergelar blogger,Yana ucapkan tahniah and syabas au.. :D hoho..tibe-tibe engat balik cammane first time aku bergelar blogger nie..lawak pon ade lah cket-cket..actually before aku jadi blogger,aku pon selalu jugak skodeng belog-belog yang besh..my admire blogger?for sure lah Irine Nadia Marcello..selalu bukak belog dye,sebab ape?sebab nax tengok pic dye je..tamao bace ape dye tulis pon..HAHA..adat manusia,selalu nax tengok sesuatu yang indah and cantek..haa..betol tak?tipu lah kalao korang cakap tak betol..hoho..aku pon pelik jugak,cammane lah jadi blogger sebenarnyer nie..nax tulis ape je kalao ade belog..orang macam aku yang selalu ketandusan idea untok buad karangan nie tak layak pon jadi blogger..hoho..(merendah diri lah pulak en..HAHA)..hurm..tak kesah pown takde belog,tapi kesah jugak kalao kawan-kawan cakap tengah update belog..hishh..dorang nie,tamao layan aku semate-mate nax berblogging..huh..geram geram! HAHA..>.<"

awal-awal masok universiti nie,aku rase teramatlah borink..kelas ade tak?for sure lah ade,sejam or dua jam sehari..hoho..so heaven you olls..satu hari tu nax dijadikan ceriter,roomate aku yang comel nie, Liya ,ajak aku buad belog?ouh my Gucci! belog?biar benor nax suh aku berblogging nieh..haishh..demi kawan and banyak mase terluang,aku sign up buad belog bulan Ogos tahun lepas..wahh..macam besh je nie berblogging..as usual,aku ketandusan idea nax buad entry,entah pape yang aku merepek merapu dalam entry tuh..huhu..lantak lah,belog aku punyer,suke hati aku lah en..sebulan testing berblogging,aisyehhh..ketagih lah pulak!!kawan aku yang ajar aku pon tak cenggini..HAHA..siang malam berblogging and blogwalking..perghh..homework semua letak tepi..AKU KETAGIH BELOG MACAM DADAH! haha..tak tido pon takpe,janji aku online..aku memang dah masok kategori SEWEL BLOG lah kowt..HAHA..nie kau lah punyer pasal Liya..sape suruh ajar aku! HAHA :DD blogwalking?tak terkire banyaknyer..100 and above belog aku skodeng everyday..percayer tak?giler en..arrgghhhh..aku GILER blog! fullstop.

template pertame aku sangat lah buruk..kalao korang tengok kompem-kompem taknak datang lagi..HAHA..so,aku merajinkan diri buad sedikit MAGIC and BOTOX ke atas belog aku nie..how?aku ekot segala tutorial belog,memang sangat-sangat membantu..akhirnyer,belog aku di touch up dengan kaler pink..my feberet kaler tuh..hoho..like before,belog aku HITAM LEGAM..HAHA..no colourfull,perghh..langsung tak cantek au..hoho..godek sane godek sini..akhirnyer agak KIUT lah jugak belog aku nie..HAHA..perah santan lak aku en..kahkahkah..sejak dari tu,aku makin bersemangat blogging,yelah..belog dah lawa takkan nax malas-malas lagi kowt..eheh..betol tak?ngee..tak kurang jugak ramai blogger yang puji and cakap belog aku cantik..tenkiu ye..rase puas ati sangat-sangat dengan segala usaha yang aku buad,dihargai oleh ramai orang^^TAPI...bukan semua orang suke dengan belog kite en..rambut same hitam tapi hati laen-laen kan..nak dijadikan cerita,satu hari..sorang GUEST yang tak diundang datang mengata aku dekat SHOUTBOX aku..ape dye cakap? "belog kau buruk!hodoh!tak layak orang ramai datang!dah lah lagu suck giler!kau pon same buruk dengan belog kau!"..ape korang akan rase kalao tetibe korang dikutuk sedemikian rupe?menitis aer mate aku au..ade jugak insan yang jahat cenggini en..sepanjang aku terlibat dalam dunia blogging nie..nie lah first time aku dicaci sedemikian rupe..DUGAAN..kite kena sabar..tue lah kate-kate semangat yang kengkawan aku kasi dekat aku..diorang tahu aku sedeyh and give up nax berblogging lagi..atas semangat kawan-kawan,aku teroskan berblogging,buad tataw sudeyh..tak cukop sekadar kritikan nie..aku diuji sekali lagi..aku dituduh jadi COPYCAT belog sorang budak kecik nie..huh!how dare you,aku tak minad langsung nak jadi copycat belog kau uh..entah pape je..dah lah ajak kengkawan dye mengutuk aku..bukan kutuk dekat shoutbox aku je,dekat Facebook and also Formspring aku..sabar jelah layan karenah budak berumor 15 TAHUN tuh..tak matang betollah..aku matang ke?HAHA..ade lah sikit-sikit kowt..ngaa~

Indahnyer rase jika follower kite bertambah dari sehari ke sehari kan?belog aku tak sampai setengah tahun lagi dah dapat follower 700 lebih..alhamdulillah..Yana ucapkan ribuan terima kaseh au buad you olls yang jadik followers belog aku nieh..and aku hargai korang sangat-sangat sebab sudi nax mengikuti celoteh celoteh merapu aku dekat belog nie..HAHA..my first follower?for sure lah Liya,or my sifu..HAHA..kengkadang lawak jugak rase,setiap hari,lepas bangon tido teros je online..sebab ape?semate-mate nak tengok bilangan follower aku bertambah ke tak..HAHA..takde keje en aku nie..perangai pelik yang entah pape je..but,you olls lah yang jadi sumber inspirasi aku au untok berblogging nie..cewahh..ayat takleh blah doehh..HAHA..

Blog sape yang aku dah skodeng and follow hari nie?hoho..banyak cangat..tapi da first person aku follow belog dye hari ni adelah YanaMIB. Yana?aishh..name kite same en..mesti lawa orangnye sebab name Yana..kahkahkah..sekali lagi perah santan..bluekkk..secara tak sengaja aku terlihat dye belog dye nie anjurkan giveaway..wut giveaway?its about "Saya nak hadiah hari jadi dari YanaMIB"..tahniah kepade YanaMIB sebab belog anda diselongkar oleh budak cun hari nie..huahuahuahua..

before berakhirnye story morry aku nieh,nax kasi kate-kate semangat untok blogger-blogger baru tentang dunia belogging nieh..eceh..dengar au!takmo dengar aku piat kangg!! HAHA..walaopon mule-mule belog korang kurang femes macam Irine Nadia tu,korang jangan upset au,teroskan update belog..tiap-tiap hari kalao boleh..baru nampak aktif cket..huhu..kalao dah rase no idea,ape kate korang just take time untok blogwalking skodeng-skodeng belog laen..dari situ,korang boleyh dapatkan sedikit idea untok update new entry..but nope COPYCAT okaeh..engat tuh! ayat dari idea korang sendiri lebih berharge au dari idea orang..tak datangkan manfaat pon..jika korang dikritik terok?pedulikan..banyak-banyak bersabar..diorang jeleh lah tue,manusia..haihh..lastly,untok upkan traffic belog korang,satu je kuncinyer..
BLOGWALKING!BLOGWALKING AND BLOGWALKING!

Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)

Jan 14, 2011

Kontest Blog Paling Comel !


olla peeps,just short entry kali nie..whooahh..Yana di tag lagi oleh sorang adik cumil nie untok join da contest..wut contest? "Kontest Blog Paling Comel!"..layak ke Yana join nie..hehe..blog Yana biase-biase saje..ngee..pape pon,tanx buad adik Beela sebab tag kak Yana au..setiap contest for sure ade syarat-syaratnyer en..jom nengok syarat-syarat yang you olls perlu buad,simple sangat-sangat :D


93warga negara MALAYSIA .

93 semua jantina diterima

 93ada blog! takder blog .. ditolak !

93 kena follow blog aku.. tak nak follow takper.. tak der paksaan :)

93tag 4 orang rakan anda , yang anda yakin ley join


tarikh tutup??
935.2.2011 ... itupun melebihi 100 orang penyertaan .


HADIAH DUIT MENANTI ANDA!

so,dengan berbesar hati aku nax tag 4 blogger bertuah,korang yang aku tak tag pon boleh jugak nax join,jangan malu and jangan segan :D


Suka? LIKE je! :)


LIKE Fan Page Yana sekali yer! :)